Westerwälder Holzpellets

Westerwälder Holzpellets sind Natur pur!

Westerwald houtpellets zijn puur natuur!

Ze zijn gemaakt van 100 procent natuurlijk hout. Ze zijn gemaakt van schaven en zaagsel, een bijproduct van de houtbewerkingsindustrie – geen boom hoeft te worden gekapt. Bovendien worden alleen grondstoffen uit de regio gebruikt, waardoor de transportroutes bijzonder kort blijven. We vermijden onnodige CO2-Ladingen.

Productie van Westerwald houtpellets

Pellets worden geproduceerd zonder toevoeging van chemisch-synthetische bindmiddelen van onbehandeld schaven en zaagsel, die onder hoge druk worden verdicht. De grondstof voor de productie van houtpellets is een bij- of afvalproduct van de houtverwerkende industrie en is daarom tegen lage kosten verkrijgbaar. De kwaliteit van de gebruikte chips speelt een doorslaggevende rol voor een hoogwaardig eindproduct. Kwaliteitscontroles vinden plaats van chipacceptatie tot bereiding tot afgewerkte pellet.

Met de sterk verdichte persen is een homogene en natuurlijke brandstof beschikbaar, die al leidde tot de ontwikkeling van de eerste pelletkachels in de jaren zeventig. Tijdens de eigenlijke pelletisatie worden de houtkrullen door een mater met rollen geperst.

De kunst van pelletproductie

De echte kunst is nu om het grondstofhout zo te homogeniseren dat de pers op elk moment een grondstof met identieke eigenschappen kan verwerken. Dit geldt met name voor het vocht van het hout en de korrelgrootte van de spanen. Om een gelijkmatige sappiness met een gecontroleerd restvocht te garanderen, worden de spanen vooraf voorgedroogd door middel van een gordeldroger.

De verschillende houtsoorten stellen ook verschillende eisen aan de pers. Hun behandeling van de pers naar het aflevervoertuig is niet onbelangrijk voor de kwaliteit van de pellets. Hier wordt besloten of u later pellets of houtstof in uw silo vindt.

WWP’S CO2-VOETAFDRUK MET UITSTEKENDE WAARDEN

Co 2 Footprint opnieuw berekend in 2018

De “Carbon Footprint” is de benchmark waarmee energie-efficiëntie, ecologie in productie en logistiek te lezen zijn”, benadrukt Markus Mann.

Houtpellets zijn over het algemeen een prachtige en ecologische brandstof. Maar er zijn verschillen in productie en distributie.

Sinds we de hoogste eisen stellen aan kwaliteit en duurzaamheid, werken we al sinds het begin van onze productieactiviteiten in 2001 aan de hoogste normen. We gebruiken bijvoorbeeld groene stroom en hebben korte afstanden tot onze grondstoffenleveranciers. Nadat we eerst2 voetafdruk, werd het in 2018 opnieuw berekend voor onze fabriek in Langenbach.*

WWP-Grafik.jpg

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN IN DE CO2-VOETAFDRUK?

LOGISTIEK – ELEKTRICITEITSVERBRUIK – DROOGWARMTE

De CO2-voetafdruk wordt als volgt berekend:

2,65 kg CO2Elektriciteit + warmte voor productie
0,82 kg CO2Grondstoffenlogistiek, levering van pellets (verkoopgebied af fabriek aan klant)
7,21 kg CO2voor verpakkingen, bindmiddelen, diverse
10,68 kg CO2 per ton Westerwald houtpellets

*Het rapport voor de fabriek in Langenbach werd opgesteld door: MANN Naturenergie GmbH & Co KG B. Eng. Daniel Rahn Schulweg Langenbach

icon-enplus.jpg